Hlavní obsah

Davis vyhrál už třetí etapu Tour Down Under

ADELAIDE

Už třetí etapové vítězství vybojoval v cyklistickém závodu Tour Down Under v Austrálii domácí jezdec Allan Davis, který v sobotu vyhrál předposlední pátou část. Před nedělní etapou v ulicích Adelaide na 90 kilometrů zvýšil svůj náskok v celkovém pořadí na 25 sekund před krajanem Stuartem O'Gradym.

Článek

Nejsledovanější muž v pelotonu Američan Lance Armstrong dojel na 23. místě ve stejném čase jako vítěz a posunul se na 29. příčku v průběžné klasifikaci. Na Davise ztrácí 49 sekund.

Sedminásobný vítěz Tour de France si pochvaluje, jak se jeho návrat k závodům po více než tříleté pauze vyvíjí. "Byl jsem sám zvědavý. Mohl jsem přijet s úplně nerealistickým očekáváním. Na základě tréninků jsem čekal, že budu schopný držet se v kopcích v první vlně a můžu říct, že se to splnilo," uvedl Armstrong.

Od poloviny února ho čeká další start v závodě Kolem Kalifornie. "Tam to bude mnohem těžší, jsou tam delší a prudší kopce. Ale pokud se mi podaří dát se správně dohromady po tomhle závodě, budu o hodně silnější," řekl sedmatřicetiletý Američan.

Tour Down Under - 5. etapa (148 km):
1. Davis (Austr.) 3:28:33, 2. Rojas (Šp.), 3. Elmiger (Švýc.), 4. O'Grady (Austr.), 5. Roy, 6. Lefevre (oba Fr.), ...23. Armstrong (USA) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Davis 17:44:59, 2. O'Grady -25, 3. Rojas, 4. Elmiger oba -30, 5. Rogers (Austr.) -38, 6. Wilson (Austr.) -39, ...29. Armstrong -49.

Reklama