Hlavní obsah

Spurtér Cavendish vyhrál kopcovitou etapu v Kalifornii

CLOVIS

Britský spurtér Mark Cavendish vyhrál v hromadném dojezdu čtvrtou etapu závodu Kolem Kalifornie, jež cyklisty provedla přes pět stoupání do pohoří Sierra Nevada. Průběžné vedení si udržel domácí Levi Leipheimer, jenž spolu s dalšími favority dojel v hlavním poli.

Článek

Vítěz čtyř etap na loňské Tour de France Cavendish přespurtoval po 186 kilometrech zhruba o půl délky kola Belgičana Toma Boonena a své vítězství věnoval zraněnému týmovému kolegovi Kimu Kirchenovi. Lucemburčan musel ze závodu odstoupit po nehodě, kterou způsobila jeho bunda zamotaná do drátů kola. Kirchen si při pádu zlomil klíční kost a lopatku, navíc s sebou strhl i bývalého světového šampiona Oscara Freireho ze Španělska, jenž má zlomená dvě žebra.

Leipheimer, který útočí na třetí kalifornský triumf za sebou, má i po středě v čele 24 sekund náskok před Australanem Michaelem Rogersem. Čtvrtý s odstupem rovné půlminuty je slavný navrátilec do pelotonu Lance Armstrong.

Ten se dozvěděl dobrou zprávu od policistů v Sacramentu o svém časovkářském speciálu v ceně 10 000 dolarů, který zmizel z doprovodného vozu stáje Astana krátce po sobotním prologu. Kolo donesl na policejní stanici místní obyvatel. To, jak se k cennému stroji dostal, budou policisté vyšetřovat.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie - 4. etapa (186,3 km):
1. Cavendish (Brit.) 4:42:38 hod., 2. Boonen (Belg.), 3. Haedo (Arg.), 4. Hushovd (Nor.), 5. Farrar (USA), 6. Zberg (Švýc.), ...82. Armstrong (USA) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Leipheimer (USA) 18:33:52, 2. Rogers (Austr.) -24, 3. Zabriskie -28, 4. Armstrong -30, 5. Horner (všichni USA) -34, 6. Brajkovič (Slovin.) -38.

Reklama

Související témata: