Hlavní obsah

Armstrong si hned v úvodu závodu Castilla a León zlomil klíční kost

MADRID

Pro amerického cyklistu Lance Armstronga skončil závod Castilla a León už v pondělní první etapě. Sedminásobný vítěz Tour de France se zapletl do hromadného pádu a zlomil si klíční kost. Z vítězství v první etapě se radoval domácí jezdec Joaquín Sobrino.

Článek

Sedmatřicetiletý Armstrong, který na podzim po tříleté pauze ohlásil návrat do profesionálního pelotonu, upadl asi 20 kilometrů před cílem v Baltanásu a skončil v sanitce. Ta poté slavného cyklistu odvezla k vyšetření do nemocnice v Palenciu, odkud byl poté přemístěn do Valladolidu.

"Je to čistá zlomenina. Léčba by měla být rychlá a bezproblémová," citovala agentura AP šéfa stáje Astana Johana Bruyneela. Armstrongova účast na květnovém Giro d'Italia, kde pojede poprvé v kariéře, by tak neměla být ohrožena.

Španělský závod měl být pro Armstronga jediným podnikem před jeho případným startem na Tour de France, kde s ním v týmu byla i další hvězda Astany Alberto Contador. Po příchodu Armstronga do kazašské stáje se totiž neustále spekuluje, kdo z nich bude týmovou jedničkou.

Reklama