Hlavní obsah

Cyklista Spěšný posílil tým Česká spořitelna MTB a našel novou motivaci

PRAHA

Jeden z nejzkušenějších českých závodníků Milan Spěšný se stal novou posilou týmu Česká spořitelna MTB. Dvaatřicetiletý několikanásobný mistr republiky MTB tak našel novou motivaci pro olympijské hry v Londýně 2012. Moc se mi v novém týmu líbí. Je tady skvělé jádro," prohlásil Spěšný na tiskové konferenci.

Článek

„Moc se mi v novém týmu líbí. Je tady skvělé jádro. S přípravou jsem velice spokojený, protože byla opravdu kvalitní. Věřím, že vše zúročím při závodech a projeví se to i na výsledcích. Rád bych letos uspěl jak ve Světovém poháru, tak i na mistrovství světa,“ prohlásil několikanásobný mistr republiky MTB. „Našel jsem tady novou motivaci pro olympijské hry v Londýně 2012,“ přiznal Spěšný.

Ve středu zamíří Milan Spěšný spolu s trenérem Jiřím Lutovským a týmovým kolegou Josefem Kamlerem do Jihoafrické republiky, kde se 11. dubna uskuteční první závod Světového poháru. Původněměla odletět také Tereza Huříková. Kvůli zranění ale musela bikerka své plány přehodnotit. „Šest týdnů musím být v klidu. Jakmile se uzdravím, začnu trénovat. Letos se chci hlavně zaměřit na zářijové mistrovství světa, které se koná v Austrálii. Naposledy pojedu v kategorii do 23 let. Holkám tam nedám nic zadarmo,“ slibovala dvaadvacetiletá závodnice.  

„V letošní sezóně bychom rádi absolvovali všechny závody SP. Vyvrcholením by pak měl být světový šampionát v australské Canbeře. Věřím, že odtud přivezeme medaili,“ netajil se ambicemi Lutovský. Rádi bychom také se stávajícím složení v čele s Terezou Huříkovou atakovali první desítku světových UCI trade týmů,“ dodal trenér a manažer v jedné osobě.  

Reklama