Hlavní obsah

Biker Bečka zaskočil specialisty na silnici a vyhrál závod ČP

PIČÍN

Vítězem třetího závodu Českého poháru v silniční cyklistice v Pičíně u Příbrami se stal biker Radek Bečka z teplického týmu Faktor Bike. Po 127 kilometrech zaskočil ve spurtu Velké ceny Inkomo trojici spolujezdců z úniku. Druhý v neděli skončil Rus Maxim Toporiščev a třetí dojel dráhový reprezentant Petr Lazar.

Článek

"Vítězství si určitě považuji, přece jen se teď zaměřuji na bikový trénink," řekl ČTK Bečka, který až do loňska hájil barvy silniční stáje PSK Whirlpool Author. V závodech Českého poháru vybojoval již páté prvenství. "Ve spurtu jsem si věřil. Nastoupil jsem asi 500 metrů před páskou a těsný náskok uhájil, i když Toporiščev zle dotíral," uvedl Bečka.

Mezi 122 startujícími chyběli z domácí špičky jen členové stáje PSK Whirlpool Author, kteří závodí v Turecku. Jezdci si na okruhu dlouhém 9,5 kilometru počínali aktivně, ale peloton všechny pokusy o únik zmařil.

Až tři kola před cílem se povedlo získat slibný náskok dvojici Broniš, Vobora, který však tempu slovenského reprezentanta nestačil. Vítěz sobotní časovky Broniš se nakonec druhého prvenství nedočkal. Asi 15 km před cílem páskou měl defekt a než získal z mechanického vozu náhradní kolo, soupeři ho dojeli.

Rozhodlo se v polovině posledního okruhu, kdy nastoupil Bečka s devatenáctiletým Toporiščevem. Spolu s nimi se od ostatních odpoutali ještě Lazar a Heinrich. V závěru měl nejvíce sil Bečka.

Třetí závod Českého poháru v silniční cyklistice v Pičíně (123,5 km):
1. Bečka (Faktor Bike team Teplice) 2:53:51, 2. Toporiščev (Rus./CK Winsdoor's Příbram), 3. Lazar (Dukla Praha), 4. Heinrich (Forman cycling team) všichni stejný čas, 5. Boubal (CK Winsdoor's Příbram), 6. Krotký (Sparta Praha) oba -29.

Reklama