Hlavní obsah

Stříbrný cyklista Rebellin na OH v Pekingu dopoval

ŘÍM

Italský cyklista Davide Rebellin, jenž na olympijských hrách obsadil druhé místo v silničním závodě, v Pekingu dopoval. Vyplývá to z nových testů, které nechal ze získaných vzorků udělat Mezinárodní olympijský výbor. Při analýze se přišlo na sedm dopingových případů, z nichž další má být nejmenovaný olympijský vítěz v atletice.

Foto: REUTERS/Yves Herman

Cyklista Davide Rebelline z Itálie - ilustrační fotografie

Článek

O pozitivním dopingovém testu úspěšného cyklisty informovala italská média, národní olympijský výbor ani cyklistický svaz zatím zprávu nepotvrdily. Olympijský výbor nicméně uvedl, že mezi přistiženými jeden Ital je.

MOV v úterý zveřejnil, že z nového testování pekingských vzorků vzešlo dalších sedm dopingových případů. Ty se týkaly šesti sportovců, jejichž identitu ani odvětví sportu MOV nezveřejnil.

Funkcionář, jenž chtěl zůstat v anonymitě, nicméně agentuře AP řekl, že mezi přistiženými jsou tři atleti, dva cyklisté a jeden vzpěrač. Dva z dopujících byli olympijští medailisté - cyklista a atlet, jenž získal zlato.

Všech sedm vzorků bylo pozitivních na CERA, což je vylepšená verze krevního dopingu EPO. Poté co byly k dispozici nové testy na CERA a inzulin, nechal Mezinárodní olympijský výbor otestovat celkem 948 vzorků z Pekingu.

Sedmadvacetiletý Rebellin patří k nejúspěšnějším italským cyklistům posledních let, minulý týden například vyhrál potřetí v kariéře belgickou klasiku Valonský šíp. Olympijským vítězem v silničním závodě se stal Španěl Samuel Sánchez.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.