Hlavní obsah

Druhou etapu na Giru vyhrál Petacchi, v růžovém zůstal Cavendish

TERST

Druhou etapu cyklistického závodu Giro d'Italia vyhrál domácí sprinter Alessandro Petacchi ze stáje LPR, jenž si na tomto závodu připsal jubilejní dvacáté prvenství. Po 156 kilometrech z Jesola do Terstu se rozhodlo v závěrečném spurtu, ve kterém nakonec Ital udolal vedoucího muže průběžného pořadí Marka Cavendishe.

Článek

Ten stále těží z vítězství svého týmu Columbia v sobotní úvodní časovce družstev a bude pokračovat v růžovém trikotu lídra i v pondělí.

O rozruch se v etapě staral především Leonardo Scarselli, jenž se po devíti kilometrech vydal do sólového úniku. Peloton uprchlíka dostihl zhruba dvacet kilometrů před cílem a hlavní slovo dostali specialisté na hromadné dojezdy. Petacchi nechal vzpomenout na roky 2003-05, kdy zde vyhrál celkem 19 etap. Od té doby jej však provázela častá zranění a nevyhnul se mu ani dopingový skandál.

Také v pondělí čeká na cyklisty převážně rovinatá etapa a celkem 198 kilometrů s dojezdem ve Valdobbiadene.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 2. etapa Jesolo - Terst (156 km):
1. Petacchi (It.) 3:43:07, 2. Cavendish, 3. Swift (oba Brit.), 4. Davis (Austr.), 5. Farrar (USA), 6. Gatto, 7. Gavazzi, 8. Vigano, 9. Mori (všichni It.), 10. Devenyns (Belg.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Cavendish 4:04:43, 2. Renshaw, 3. Rogers (oba Austr.), 4. Lövkvist (Švéd.), 5. Hagen (Nor.) všichni -14, 6. Farrar, 7. Petacchi oba -16, 8. Vande Velde (USA), 9. Wiggins (Brit.) oba -20, 10. Armstrong (USA) -27.

Reklama