Hlavní obsah

Cyklistický závod Lidice 2009 má rekordní účast

PRAHA

Ve čtvrtek začne časovkou v Sedlčanech největší současný cyklistický etapový závod v Česku Lidice 2009. Pro domácí jezdce bude 44. ročník zároveň prověrkou formy před mistrovstvím republiky. Do závodu se přihlásilo rekordních 138 cyklistů ze šesti zemí.

Článek

V pelotonu se objeví i nejlepší česká profesionální stáj PSK Whirlpool Author, jejíž jezdci zvítězili v předchozích dvou ročnících. Zatímco vítěz z roku 2007 Martin Mareš bude patřit i letos k největším favoritům, René Andrle ukončil kariéru a loňské prvenství obhajovat nebude.

Největším favoritem je německý závodník ve službách PSK Whirlpool Author Patrik Sinkewitz, po jehož boku pojedou vedle Mareše i úřadující mistr republiky Petr Benčík či Tomáš Bucháček. Dukla Praha sází na loni druhého Milana Kadlece, pořádající Windoor´s Příbram spoléhá na vítěze Českého poháru Martina Boubala, který před rokem skončil třetí.

Čtyřdenního závodu se zúčastní také cyklisté z Chorvatska, Slovenska, Německa, Rakouska a Ruska. Hvězdou slovenského reprezentačního družstvo do 23 let bude Petr Sagan, loňský juniorský mistr světa v cross country na horských kolech a stříbrný medailista z MS v cyklokrosu.

Na prémiích si jezdci rozdělí celkem 120 000 korun, vítěz získá 16 000.

Program 44. ročníku závodu Lidice 2009:
11. června - 1. etapa: Sedlčany (časovka jednotlivců na 11 km),
12. června - 2. etapa: Příbram - Lidice (153,4 km),
13. června - 3. etapa: Křivoklátská (155 km),
14. června - 4. etapa: Lidické okruhy (99 km).

Reklama

Související témata: