Hlavní obsah

Bikerka Huříková vyhrála cyklistickou časovku na MČR

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU

Bikerka Tereza Huříková se stala českou mistryní v cyklistické časovce. Závodnice týmu Česká spořitelna MTB ve středu zvítězila na společném mistrovství českých a slovenských jezdců v Bánovcích nad Bebravou na trati 19 kilometrů. Těžkou trať projela za 27 minut a 17 sekund a druhou Martinu Růžičkovou z Dukly Praha porazila o sedmnáct sekund. Bronz získala obhájkyně prvenství Jarmila Machačová rovněž z Dukly.

Foto: Sport Invest

Tereza Huříková

Článek

Smůlu měla nejúspěšnější česká cyklistka posledních let Lada Kozlíková. Krátce po startu měla pád a ztráta pro ni znamenala v cíli až čtvrté místo před rychlobruslařskou mistryní světa Martinou Sáblíkovou.

Huříková uplatnila svoji sílu především ve čtyřech náročných stoupáních, která cyklistky čekala mezi technickými úseky v úvodu a závěru trati. Bývalá juniorská mistryně světa vyhrála na domácím mistrovství v časovce podruhé, poprvé se jí to podařilo před dvěma lety ve Žďáru nad Sázavou.

"Bylo to těžké. Po startu a v závěru dost technické, navíc na kostkách. Seděly mi ale kopce, i když bylo náročné udržet tempo," řekl Huříková, která si vítězstvím zajistila právo startu na podzimním mistrovství světa. "Potvrdilo se, že příprava byla naplánovaná dobře, a nyní se v klidu budu moci soustředit na přípravu na světový šampionát," dodala.

Mistrovství ČR v silniční cyklistice v Bánovcích nad Bebravou (Slovensko):
Časovka žen na 19 km:
1. Huříková (Česká spořitelna MTB) 27:17, 2. Růžičková -17, 3. Machačová -59, 4. Kozlíková (všechny Dukla Praha) -1:06, 5. Sáblíková (NoviS team) -1:16.

Reklama