Hlavní obsah

Cyklista Voigt po zranění z Tour už závodí v Americe

ST. LOUIS

Německý cyklista Jens Voigt začal 48 dní po hrozivém pádu na Tour de France závodit. Sedmatřicetiletý jezdec stáje Saxo Bank je jedním ze 121 účastníků solidně obsazeného závodu Kolem Missouri, který začal v pondělí na okruhu v okolí St. Luis. Při vítězství britského spurtéra Marka Cavendishe, který při letošní Tour vyhrál šest etap, dojel Voigt v hlavním poli.

Článek

"Jsem teprve krátce v tréninku. Možná budu zítra v úniku, možná ale také pojedu těsně před sběrným vozem. Uvidíme, jak to půjde," konstatoval Voigt.

Německý veterán měl těžký pád 21. července při sjezdu v 16. etapě Tour de France. Ve zhruba osmdesátikilometrové rychlosti najel na terénní vlnu a ztratil kontrolu nad kolem. Vítěz etap na Giru d'Italia i Tour, kde měl dvakrát v držení trikot lídra, utrpěl hluboké rány na těle a především zranění hlavy. Zlomenou čelist mu lékaři zpevnili titanovou destičkou.

"Byl to docela těžký pád, ale celkem jsem se z toho dostal. Myslím, že jsem měl štěstí, že jsem si nepřivodil horší zranění," dodal Voigt.

Reklama

Související témata: