Hlavní obsah

Cyklistka Kozlíková získala na MČR na dráze pět titulů ze šesti

PRAHA

Lada Kozlíková opanovala v pražském Motole domácí šampionát v dráhové cyklistice a vyhrála pět ze šesti disciplín. Na předchozí vítězství v závodech na 500 metrů s pevným startem, ve sprintu a stíhačce na tři kilometry v neděli jezdkyně Dukly Praha navázala tituly v bodovačce a týmovém sprintu.

Článek

V něm byla její kolegyní Jarmila Machačová, jež Kozlíkovou připravila o stoprocentní bilanci sobotním vítězství ve scratchi.

Kozlíková se vrátila vítězně do sedla po operaci kolena, kterou absolvovala v létě. "Jsem ráda, že jsem se dokázala vrátit v takové formě. Nevěděla jsem, jak na tom po operaci budu. Jelo se mi dobře, i když vrchol formy by měl přijít za týden na evropském šampionátu," řekla ČTK Kozlíková, jejíž celková sbírka zlatých mistrovských medailí čítá nyní 45 kusů.

Mužskému programu dominoval její oddílový kolega Martin Bláha. Po titulech ve stíhacím závodu na čtyři kilometry a scratchi vyhrál i bodovací závod. V něm svedl vyrovnanou bitvu s dalším jezdcem pražské Dukly Milanem Kadlecem a oba nasbírali shodně 55 bodů. O prvenství Bláhy rozhodlo to, že v posledním bodovacím spurtu skončil před svým soupeřem. Bronz vybojoval obhájce Vojtěch Hačecký jezdící rovněž v barvách Dukly Praha.

"Tři tituly, tak na to jsem nemyslel. Dobře jsem zajel stíhačku, nejvíc jsem si ale věřil ve scratchi. Zlato z bodovačky jaksi vyplynulo z formy," řekl Bláha, který na evropském šampionátu v Gentu v Belgii pojede bodovací závod dvojic spolu s Jiřím Hohmannem. "Tam to bude o něčem jiném, konkurence bude podstatně vyšší. Když chcete uspět, tak musíte mít formu, ale i štěstí a svůj den," dodal Bláha.

Mistrovství ČR v dráhové cyklistice mužů i žen v Praze - Motole:
Muži:
Bodovací závod: 1. Bláha 55 bodů, 2. Kadlec 55, 3. V. Hačecký 36, 4. Kaňkovský 25, 5. M. Hačecký 23, 6. Hochmann (všichni Dukla Praha) 20.
Ženy:
Bodovací závod: 1. Kozlíková 25, 2. Machačová 19, 3. Záleská (všechny Dukla Praha) 11.
Týmový sprint:
1. Kozlíková, Machačová 46,435, 2. Labáková, Záleská (Dukla Praha) 46,476, 3. Simonová, Valová (Sokol Č. Třebová/Dukla Brno) 53,608.

Reklama