Hlavní obsah

Cyklista Kreuziger vyhrál na úvod sezóny závod Kolem Sardinie

CAGLIARI

Český cyklista Roman Kreuziger vyhrál hned při svém prvním startu v sezóně pětidílný závod Kolem Sardinie. Třiadvacetiletý člen týmu Liquigas se dostal do průběžného vedení vítězstvím ve středeční druhé etapě a trikot lídra udržel až do dnešního cíle v Cagliari. Druhého Chrise Hornera z USA porazil o čtyři sekundy.

Foto: ČTK/AP

Roman Kreuziger

Článek

Devátý muž loňské Tour de France Kreuziger tak vyhrál třetí etapový závod v profesionální kariéře. V roce 2008 se prosadil na závodě Kolem Švýcarska, minulý rok triumfoval na Kolem Romandie.

V dnešní závěrečné etapě o délce 140,6 km triumfoval domácí Alberto Loddo před svým slavným krajanem Alessandrem Petacchim. Kreuziger dojel v hlavním poli a neztratil na průběžně druhého Hornera ani na třetího Thomase Voeklera z Francie, jenž byl o další dvě sekundy zpět.

Kolem Sardinie, cyklistický etapový závod - 5. etapa (140,6 km):
1. Loddo 3:24:51, 2. Petacchi, 3. Gatto (všichni It.), 4. Galimzjanov (Rus.), 5. Metlušenko (Ukr.), 6. Rossi (It.) všichni stejný čas.
Konečné pořadí: 1. Kreuziger (ČR) 22:08:06, 2. Horner (USA) -4, 3. Voekler (Fr.) -6, 4. Brajkovič (Slovin.), 5. Caruso (It.) oba -10.

Reklama