Hlavní obsah

Kreuziger obsadil v závodu Kolem Katalánska osmé místo

BARCELONA

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil celkově osmé místo v závodě Kolem Katalánska, jenž se započítává do elitní série ProTour. V závěrečné nedělní sedmé etapě s cílem na motoristickém okruhu Catalunya uhájil vedení Joaquím Rodríguez a stal se prvním katalánským vítězem tohoto závodu po 27 letech.

Článek

Rodríguez se dostal do čela průběžného pořadí díky úniku s krajanem Xavierem Tondem ve třetí etapě a oba si svá místa udrželi. S oběma Španěly byl v úniku i Kreuziger a nechal si je ujet, což později označil za taktickou chybu.

Čech z týmu Liquigas se ještě v dalších dnech pokusil několikrát zaútočit, nicméně z osmého místa se už neposunul. I ve svém třetím etapovém závodu sezóny Kreuziger skončil v elitní desítce, i když po triumfu na Sardinii a čtvrté příčce na Paříž - Nice si o něco pohoršil.

"Nemůžu být nespokojen. Sice jsem myslel trošku výš, ale ten závod nakonec nebyl vyloženě pro mě. A není možné, abych se v každém závodě pral o bednu. Kondičně jsem na tom byl líp než na Paříž-Nice, ale udělal jsem chyby a někdy mi chyběla i trocha štěstí," uvedl Kreuziger na svém webu.

Třiadvacetiletý jezdec odlétá v pondělí ráno z Barcelony trénovat na Tenerife, kde se bude připravovat na dubnové jednorázové závody v Belgii a Nizozemsku. "Budeme tam čtrnáct dní. Kromě tréninku bude prostor i na odpočinek a určitě dobiju baterky na klasiky, kde bych se chtěl ukázat. Věřím, že mi aspoň jedna vyjde a budu hodně vidět," řekl Kreuziger, jehož dalším závodem by měl být Amstel Gold Race 18. dubna.

Kolem Katalánska, cyklistický závod (ProTour)
7. etapa (117,8 km): 1. J. Haedo (Arg.) 2:32:21, 2. Förster (Něm.), 3. Roche (Ir.), 4. Vigano (It.), 5. L. Haedo (Arg.), 6. Galdós (Šp.), ...23. Kreuziger (ČR) všichni stejný čas.
Konečné pořadí: 1. Rodríguez 25:16:03, 2. Tondó (oba Šp.) -10, 3. Taaramäe (Est.) -43, 4. L. Sánchez (Šp.) -45, 5. Roche, 6. Hesjedal (Kan.) oba -1:20, ...8. Kreuziger -1:22.

Reklama