Hlavní obsah

Biker Kulhavý vybojoval v SP v cross country třetí místo

OFFENBURG

Biker Jaroslav Kulhavý obsadil v závodě Světového poháru horských kol v cross country v Offenburgu třetí místo a postaral se o nejlepší český výsledek v historii kategorie mužů. Vyhrál Francouz Julien Absalon, na druhé příčce dojel Švýcar Nino Schürter.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Český biker Jaroslav Kulhavý

Článek

Kulhavý v Německu potvrdil dobrou formu, po dvou čtvrtých místech se v třetím dílu seriálu probojoval na stupně vítězů. "Jsem hrozně spokojenej, konečně to vyšlo na bednu," řekl bývalý juniorský mistr světa.

"Bylo to hodně těžké, ale podařilo se mi dobře odstartovat a rychle jsme s Absalonem a Schürterem ostatním ujeli. Julien nasadil ale nesmírně ostré tempo, tak jsem si raději ve druhém kole vystoupil," pokračoval Kulhavý.

Český biker v průběhu závodu odrazil také útok šestice soupeřů, která se na něj dotáhla. "Když mě dostihli, tak jsem si orazil a šetřil síly na závěr. V posledním kole jsem jim nastoupil, podařilo se mi ujet a dokonce jsem stíhal Schürtera," uvedl.

Pro Kulhavého je třetí místo v závodě SP nejcennějším výsledkem v kariéře. "Juniorský titul je hezký, ale zde byla kompletní světová špička," prohlásil.

Závod Světového poháru horských kol v cross country v Offenburgu (Německo):
Muži: 1. Absalon (Fr.) 1:53:36, 2. Schurter (Švýc.) -49, 3. Kulhavý -1:08, ...27. Ulman -6:42, 32. Škarnitzl -8:18, 34. Eberl -8:22, 77. Hudeček -14:53, 158. Cink, 166. Nepustil, 173. Magnusek (všichni ČR) všichni -3 kola.
Ženy: 1. Pendrelová (Kan.) 1:37:24, 2. Gouldová (USA) -28, 3. Süssová (Švýc.) -38, ...17. Huříková -5:39, 84. Veselá (obě ČR) -1 kolo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články