Hlavní obsah

Kreuziger může být jediným lídrem Liquigasu na Tour

ŘÍM

Český cyklista Roman Kreuziger by mohl být nakonec hlavním lídrem stáje Liquigas na letošní Tour de France. Původně se měl o tuto roli podělit s italskými hvězdami Ivanem Bassem a Vincenzem Nibalim, který však podle listu Gazzetta dello Sport zvažuje, že slavný závod vynechá. Basso, jenž útočí na vítězství v Giro d'Italia, má v plánu v červencovém závodě pracovat pro tým.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Cyklista Roman Kreuziger a jeho silniční speciál Cannondale pro Tour de France.

Článek

Nibali, jenž loni skončil na Tour sedmý o dvě místa před Kreuzigrem, se původně koncentroval na tento závod, ale na poslední chvíli nahradil v sestavě Liquigasu na Giru Franka Pellizottiho. Toho připravily o účast podezřelé hodnoty v biologickém pasu.

"Giro jsem neměl v plánu," uvedl Nibali, který přesto patří k nejlepším. Tři dny jel v růžovém trikotu vedoucího závodníka a před závěrečným víkendem mu patří třetí místo.

Vedení Liquigasu, s nímž stejně jako Basso podepsal během Gira nový dvouletý kontrakt, po něm chce, aby se po Giru připojil ke Kreuzigrovi a spol. na vysokohorském soustředění na San Pellegrinu. "Raději bych odpočíval. Chtějí po mně, abych to pak zkusil v pár etapách na Tour, ale nevím. Dost o tom pochybuji," prohlásil Nibali.

Před rokem skončil na Tour druhý v soutěži o bílý trikot o nejlepšího mladého jezdce hned před Kreuzigrem, který by letos rád vylepšil loňské deváté místo v celkovém pořadí.

Reklama