Hlavní obsah

Cyklističtí bratři Schleckové odejdou z dánské stáje Saxo

KODAŇ

Dánská cyklistická stáj Saxo Bank přijde po sezoně o elitní jezdce Andyho a Franka Schleckovy. Oba mají namířeno do nově vznikajícího lucemburského týmu, který povedou bývalí zaměstnanci Saxa sportovní ředitel Kim Andersen a tiskový ředitel Brian Nygaard.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Jezdec stáje Saxo Bank Frank Schleck

Článek

Nový lucemburský tým by měl být jedním z nejsilnějších v profesionálním pelotonu a chce zažádat o licenci ProTour. "Sportovní management je nejsilnější, jaký muže být. O sponzorech ani jezdcích však ještě nemůžeme říct nic konkrétního," oznámil Nygaard.

Šéf týmu Saxo a bývalý vítěz Tour de France Bjarne Riis ale odchod elitních jezdců potvrdil a je smířen s tím, že mohou následovat i další včetně sponzorů. "Nejsem naštvaný. Každý má právo na svá rozhodnutí a přebírá za ně zodpovědnost po celý život," řekl dánské televizi. "Když jsem zjistil, že Kim nepracuje jen pro Saxo Bank a má i jiné zájmy, nezbývalo mi než se s ním rozejít," dodal.

Cíle Saxa pro letošní Tour jsou však podle Riise neměnné. Loni druhý Andy Schleck by měl bojovat s Albertem Contadorem opět o vítězství a Švýcar Fabian Cancellara má vyhrát prolog, aby zajistil týmu žlutý trikot v úvodních etapách.

Reklama

Související témata: