Hlavní obsah

Voigt měl na Tour opět těžký pád ve sjezdu, ale závod nevzdal

PAU

Téměř přesně na den rok po svém hororovém pádu na Tour de France měl německý cyklista Jens Voigt na nejslavnějším světovém závodu opět těžkou nehodu. Osmatřicetiletý veterán spadl podle agentury SID v rychlosti 70 km/h ve sjezdu z Col de Peyresourde a utrpěl zranění kolen, loktů, rukou a ramen. I tak však dnešní etapu dokončil a hodlá v Tour pokračovat.

Článek

Pád, k němuž došlo v úvodní fázi horské etapy, nezaznamenaly televizní kamery. Zkušený člen týmu Saxo Bank pak dojel do cíle v Pau se ztrátou 35 minut za vítězem.

"Celá levá strana mého těla je těžce zraněná. Žebra mě bolí, ale zlomená žebra se stejně přeceňují. Naštěstí jsem nepřistál na obličeji. Ještě žiju," uvedl Voigt.

Dnešní karambol vítěze Závodu míru z roku 1994 připomněl jeho pád z loňského 21. července. Ve zhruba osmdesátikilometrové rychlosti najel Voigt ve sjezdu na terénní vlnu a ztratil kontrolu nad kolem. Utrpěl hluboké rány na těle a především zranění hlavy - zlomenou čelist mu lékaři zpevnili titanovou destičkou.

"Nabízeli mi z auta, že mě naloží, ale já nechci zase Tour vzdát. Teď máme volný den a Paříž už není daleko," řekl po dnešní nehodě nezdolný jezdec.

Reklama