Hlavní obsah

Viníka sobotní srážky cyklistů s motorkářem policie dosud nezná

PŘÍBRAM

Policie dosud neuzavřela vyšetřování čelní srážky několika cyklistů s motorkářem, která poznamenala sobotní závod Českého poháru Velkou cenu Příbrami. Na vině mohl být motorkář i cyklisté, vyšetřování zatím stále pokračuje, řekla mluvčí policie Monika Schindlová. Podle závodníků utrpělo zranění nejméně sedm jezdců, policisté hovoří o třech. Nejhůře dopadl loňský vítěz závodu Srb Nebojsa Jovanovič ze Sparty Praha, který po srážce letěl i s kolem pět metrů vzduchem. Má zlomeninu klíční kosti a tržné rány na rukou i nohou.

Foto: Francois Lenoir , Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Podle Schindlové se nehoda stala kolem 13:00 ve Vilasově Lhotě. Skupina cyklistů se tam v zatáčce střetla s motorkářem, který srazil tři cyklisty. Dva byli s lehkým zraněním převezeni do příbramské nemocnice. "Lehké zranění utrpěl i motorkář. Víceméně brzdil, uvedl vozidlo do smyku, to se svezlo. Dohromady vznikla škoda asi za 90.000 korun," dodala mluvčí.

Podle prvotních informací policie nehodu způsobili cyklisté, protože v nepřehledném terénu údajně přejeli do protisměru. Motorkář podle Schindlové před srážkou nejel vysokou rychlostí.

Úsek, kde se nehoda stala, nebyl pro motoristy uzavřen. Závodníky ale doprovázela policie i auto pořadatelů. "Měli tam svoje vozidlo, takový ten první vůz, který to vede," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata: