Hlavní obsah

Belgičtí cyklokrosaři ovládli úvod SP

TURÍN

Úvodní závod Světového poháru v cyklokrosu ovládli Belgičané. V Turíně vystoupil na nejvyšší stupeň Sven Nijs spolu s Bartem Wellensem a Benem Berdenem. Z českých reprezentantů si vedl nejlépe Petr Dlask, který skončil jedenáctý, do elitní patnáctky se dostali i Martin Zlámalík a Václav Ježek.

Foto: Internet

Petr Dlask skončil v prvním závodu sezóny jedenáctý. (ilustrační foto)

Článek

Jelo se v parku po travnatém povrchu, ale s řadou zatáček, což vyhovovalo technickým závodníkům. Po čtvrthodině závodu se dostal na první pozici Nizozemec Groenendaal, hned za ním jel náš Bína a celá skupina. Groenendaal se snažil soupeře setřást, ale bezúspěšně.

Kolem poloviny závodu si čeští jezdci vybrali kopec smůly. Nejdříve výborně jedoucího Bínu srazil zezadu Belgičan Vanthourenhout, český závodník zničil kolo a musel odstoupit. Asi o tři minuty později jej následoval Ausbuher, který si po pádu přes Verhegena z Nizozemska vyrazil dech a musel jej ošetřit lékař.

Pět minut před cílem ovšem nastoupili Nijs a Wellens a v tomto pořadí také projeli cílem. V závodu jezdců do 23 let zvítězil Zdeněk Štybar.

Výsledky:
1. Nijs 57:08, 2. Wellens stejný čas, 3. Berden (všichni Belg.), 4. Groenendaal (Niz) oba 1, 5. S. Vanthourenhout (Belg.) 2, 6. Mourey (Fr.) 7,...11. Dlask 12, 13. Zlámalík 15, 15. Ježek 29,...18. Šimůnek (všichni ČR) 55.

Reklama