Hlavní obsah

Kadlec a Švýcarka Schniderová vyhráli cyklistickou Haná Tour

VYŠKOV

Ve tříetapovém bodovacím cyklistickém silničním závodě Haná Tour vyhrál Milan Kadlec z Dukly Praha, mezi ženami si vedla nejlépe v silné konkurenci Švýcarka Pascale Schniderová.

Článek

Závod se skládal z kritéria ulicemi Vyškova, časovky jednotlivců a silničního závodu. Šestatřicetiletý Kadlec potvrdil svou skvělou letošní výkonnost: v kritériu skončil druhý, v časovce třetí a dnešní silniční závod na 125 kilometrů na okruzích v okolí Bousína vyhrál ve spurtu čtrnáctičlenné skupiny.

Při neúčasti dlouhodobě nemocné Lady Kozlíkové se naopak české cyklistky v Haná Tour neprosadily. Prvenství získala šestadvacetiletá Schiderová, která vyhrála úvodní dvě etapy a v silničním závodě dojela do cíle na 10. místě. Nejlepší z českých závodnic Jarmila Machačová z Dukly Praha skončila celkově dvanáctá.

Haná Tour, cyklistický závod mužů a žen:
Třetí etapa, silniční závod v okolí Bousína:
Muži (125 km): 1. Kadlec (Dukla Praha) 3:16:25, 2. Petruš (Znojmo), 3. Danačík (PSK Whirlpool-Author), 4. Cink (Merida Biking Tým), 5. Kaňkovský (Dukla Praha), 6. Hošek (PSK Whirlpool-Author) všichni stejný čas.
Konečné pořadí: 1. Kadlec 90 bodů, 2. Kaňkovský 80, 3. Hošek 77, 4. Bláha 68, 5. Hochmann 62, 6. V. Hačecký (všichni Dukla Praha) 61.
Ženy (75 km): 1. Zablockyteová (Lit.) 2:12:35, 2. Šarakovová (Běl.), Sereikaiteová (Lit.) obě -1:51.
Konečné pořadí: 1. Schniderová (Švýc.) 85, 2. Šarakovová 83, 3. Amialusiková (Pol.) 81.

Reklama