Hlavní obsah

Contador při slavnostní prezentaci před Tour slyšel pískot

PUY DU FOU

V prostředí římských gladiátorů byli dnes slavnostně představeni účastníci 98. ročníku cyklistického závodu Tour de France včetně Romana Kreuzigra. Dvaadvacet týmů nastoupilo před zhruba deseti tisíci diváky v koloseu ve francouzském zábavním parku Puy du Fou a všem se dostalo vřelého přijetí - až na španělského favorita Alberta Contadora. Trojnásobný šampion Tour byl po loňském triumfu pozitivně testován na doping a jeho kauza stále není uzavřena.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Alberto Contador během tiskové konference k Tour de France

Článek

Fanoušci při prezentaci dali jasně najevo, kdo má jejich sympatie. Contadora vypískali a nejvíce aplaudovali při představení dalšího z favoritů Lucemburčana Andyho Schlecka. Vřele přijali také tým Europcar, který má své sídlo nedaleko Puy du Fou, i francouzského mistra Sylvaina Chavanela, jemuž zazpívali k dnešním 32. narozeninám.

Vítaným středem pozornosti televizních kamer i fotoaparátů se stal Nor Thor Hushovd, který pobavil diváky svou jízdou. Mistr světa vjel doprostřed arény obklopen svými kolegy z týmu Garmin Cervélo na plošině v paruce a v ruce s válečným kladivem severského boha Thóra.

Celkem 219 cyklistů včetně jediného Čecha Kreuzigra se vydá vstříc třítýdenní Tour v sobotu.

Reklama

Související témata: