Hlavní obsah

CAS odsunul oznámení verdiktu o Contadorovi na příští týden

LAUSANNE

Vynesení verdiktu v dopingové aféře španělského cyklisty Alberta Contadora se opět odsouvá. Sportovní arbitrážní soud v Lausanne měl oznámit své rozhodnutí toto úterý, ale zveřejní ho až v pondělí 6. února.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Alberto Contador

Článek

Contadorovi hrozí trest za pozitivní test na clenbuterol, který měl předloni na Tour de France, již tehdy potřetí v kariéře vyhrál. Slavný jezdec vysvětluje dopingový nález požitím kontaminovaného masa. Národní federace mu původně udělila roční distanc, ale pak mu ho loni v únoru zrušila. Proti tomu se odvolaly mezinárodní unie UCI a Světové antidopingová agentura.

Slyšení před CAS se mělo původně konat loni v létě, ale tehdejší dva termíny byly na žádost obou stran odloženy na listopad. Verdikt měl být vynesen na konci ledna, ale ani tento termín se nepovedlo dodržet.

Contador, který může dostat až dvouletý distanc, mezitím zahájil sezonu. V minulém týdnu startoval devětadvacetiletý jezdec v etapovém závodu Tour de San Luis v Argentině. Přestože měl v úmyslu především kvalitně potrénovat, obsadil po sedmi etapách celkové druhé místo za Američanem Levim Leipheimerem. Navíc vybojoval dvě etapová prvenství.

Závod se vydařil stáji Omega Pharma-Quick Step, za kterou startovala i nová posila František Raboň. Vedle Leipheimerova celkového triumfu vyhráli jezdci belgického týmu čtyři ze sedmi etap včetně té poslední, kterou ve finiši opanoval exmistr světa Tom Boonen. Raboň obsadil celkově 101. místo se ztrátou téměř 37 minut na Leipheimera.

Reklama

Související témata: