Hlavní obsah

Další cyklisté kvůli dopingu opustili Tour

LIMONGES

Po Belgičanu Brandtovi museli opustit Tour de France pro podezření z dopingu další dva cyklisté - Ital Stefano Casagranda a Martin Hvastija ze Slovinska. Oba kvůli braní nedovolených prostředků vyšetřuje policie v Padově, která organizátorům závodu zaslala dopis. A jakýkoliv náznak spojení s dopingem znamená na Tour jediné - okamžitý konec.

Článek

Ředitel závodu Jean-Marie Leblanc sdělil týmovým manažerům obou závodníků, "že už tady tyto jejich svěřence nechceme" Jedná tak přesně podle své dříve zveřejněné strategie.

Čtyřiatřicetiletý Hvastija ze stáje Allesio-Bianchi byl v průběžném pořadí na 124. místě se ztrátou takřka 19 minut na vedoucího Thomase Voecklera. Jednatřicetiletý Casagranda z dalšího italského týmu Saeco byl na 155. pozici.

Již před zahájením Tour se nemohli na start kvůli podezření z užívání dopingu postavit Brit David Millar, domácí Cedric Vasseur a italský cyklista Danilo Di Luca. O první dopingový případ na Tour de France se pak postaral Christoph Brandt. Jezdec stáje Lotto měl po druhé etapě pozitivní test vzorku A na metadon a do sobotní sedmé etapy z Chateaubriantu do Saint-Brieuc už nenastoupil.

Peloton 91. ročníku tak ve volném dni prořídl na 173 závodníků. Vedle obou podezřelých 'hříšníků' už dál nebude pokračovat Francouz Samuel Dumoulin, jenž si po pádu v nedělní etapě zlomil loketní kost na levé ruce.

Reklama