Hlavní obsah

Biker Kulhavý po druhém místě v SP: Kámoši s motorovou pilou byli dost slyšet

Ve třetím závodě sezóny Světového poháru se biker Jaroslav Kulhavý konečně dočkal umístění na stupních. V Novém Městě na Moravě chtěl moc obhájit loňské vítězství, ale nakonec byl o pár metrů druhý za Švýcarem Schurterem, slavícím v neděli 26. narozeniny.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý trénuje na okruhu SP v Novém Městě.

Článek

Při průjezdu cílovou rovinkou jste kroutil hlavou. Byl jste naštvaný?

Chyběl fakt jenom kousek. Tak mě mrzelo, že to nevyšlo. Kdybych prohrál o minutu, musel bych to vzít. Takhle je člověk zklamaný trochu víc. Ale po pár minutách už jsem byl za druhé místo rád.

Plánoval jste v posledním kole nějaký útok?

Právě že jo. V posledním výjezdu jsem měl místo, kde jsem to chtěl zkusit. Jenže Schurter tam byl asi o půl metru dřív. Tam jsem vítězství ztratil.

Říkal jste, že před olympiádou potřebujete pro hlavu aspoň jeden dobrý výsledek. Už máte splněno?

Můžu být klidnější. Za týden na dalším svěťáku ve Francii to třeba bude ještě lepší, ale pak už se chci soustředit vyloženě na olympiádu.

Jak jste teď na tom s formou?

Ještě není taková, abych si s ostatními mohl dělat, co se mi zachce. Proto jsem tady těžko mohl pomýšlet na to, že bych odjel hned po startu. A v posledním kole už jsem měl těžké nohy. Ale myslím, že si všichni hrábli na dno.

Úvod sezóny vám nevyšel podle představ. Už víte, kde se stala chyba?

Možná jsem byl ze zimy trochu přetažený. Zjistil jsem, že nejsem nesmrtelný a musím třeba i víc odpočívat. Loni jsem po tréninku přijel domů a lehl jsem si k televizi. Letos mockrát ne. Tak se k těmhle věcem budu muset vrátit.

V Novém Městě byla tradičně skvělá atmosféra. Užil jste si ji?

Možná to byl ještě o něco větší hukot než loni. V lese jsem měl kámoše od nás z Ústí nad Orlicí a byli hodně slyšet. Aby ne, na fandění měli motorovou pilu a hasičskou sirénu... Ale děkuju všem lidem, byli fakt skvělí.

Reklama