Hlavní obsah

Labounková má bronz z MS v bikrosu a zřejmě i olympijskou účast

Birmingham

Cyklistika Romana Labounková vybojovala bronzovou medaili na mistrovství světa v bikrosu v Birminghamu a neměla by chybět na olympijských hrách v Londýně. Jistou účast na OH by měly mít dvě Češky, což potvrdí v příštím týdnu žebříček mezinárodní federace UCI.

Článek

Labounková získala na světových šampionátech potřetí bronz, předchozí dva má z jiné disciplíny fourcrossu, v němž se stala také mistryní Evropy. Před loňskou sezonou přesedlala výhradně na bikros s cílem dostat se na olympiádu. Po loňské sérii zranění se propadala světových žebříčkem, nakonec však postupové místo s největší pravděpodobností zabrala.

V bikrosu se na MS stala druhou českou medailistkou po Janě Horákové, která byla rovněž třetí v letech 2002 a 2007.

Třiadvacetiletá Labounková postoupila z kvalifikace 10. časem, ve vyřazovacích jízdách od osmifinále do semifinále byla vždy druhá. V bojích o titul nestačila na dvě Francouzky Magalii Pottierovou a Evu Ailloudovou. Druhá česká zástupkyně v Birminghamu Aneta Hladíková vypadla ve čtvrtfinále.

Bikrosaře se zřejmě na OH nedostanou

Nedařilo se ani třem českým bikerům, pro všechny bylo konečnou již osmifinále. Nejblíže postupu byl Michal Prokop, který vypadl z pátého místa, Lukáš Tamme byl ve své skupině sedmý a Jan Švub poslední. Zlato získal Australan Sam Willoughby.

Čeští bikrosaři se na OH zřejmě nedostanou, podle umístění v žebříčku UCI by měli být prvními náhradníky.

Mistrovství světa v bikrosu v Birminghamu:
Muži:
1. Willoughby (Austr.), 2. Daudet, 3. Moo Caille (oba Fr.), ...Prokop, Švub, Tamme (všichni ČR) všichni vyřazeni v osmifinále.
Ženy:
1. Pottierová, 2. Ailloudová (obě Fr.), 3. Labounková, ...Hladíková (obě ČR) vyřazena ve čtvrtfinále.
Junioři:
1. Ramirez (Kol.), ...Chalupný, Kučera (oba ČR) oba vyřazeni v osmifinále.
Juniorky:
1. Stancilová (USA).

Reklama