Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková plánuje na kole poprvé etapový závod

Praha

Rychlobruslařka a příležitostně i cyklistka Martina Sáblíková plánuje na kole poprvé absolvovat etapový závod. Dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru by se měla postavit ve čtvrtek 5. července na start tradičního Tour de Feminin, podniku druhé kategorie Světového poháru v okolí Krásné Lípy na Děčínsku.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Česká rychlobruslařka a cyklistka Martina Sáblíková

Článek

"Chtěla jsem zkusit něco nového, a když přišla tahle nabídka, řekli jsme si s Petrem (trenérem Novákem), že do toho půjdeme," řekla Sáblíková spolupracovníkovi ČTK. Letní přípravu si na kole tradičně zpestřuje a je také bývalou českou mistryní v časovce i v závodu s hromadným startem. Z nedávného šampionátu v Púchově má stříbro a bronz.

"Na závod se těším, ale nevím, co mám očekávat. Bude to pro mě asi hodně náročné," uvedla. Závod ve Šluknovském výběžku se uskuteční od čtvrtka do neděle, pouze den před startem se pětadvacetiletá Sáblíková vrátí z dovolené na Mallorce, kde se definitivně rozhodne, zda pojede.

"Ale nesmím to nechávat na poslední chvíli, bude třeba ještě trénovat," řekla Sáblíková. Měla by být lídrem reprezentačního družstva, v pěti etapách v oblasti Českého Švýcarska čeká peloton celkem 423 kilometrů.

Týden před startem je přihlášeno 160 závodnic, pro některé to bude generálka na olympijský start v Londýně. "Z takového balíku mám trochu obavy, přeci jen na mistrovství republiky nás tolik nejezdí," přiznala Sáblíková, která o londýnské hry v sedle neúspěšně usilovala loni. Velkou výzvou pro ni bude celková délka. "Takovou porci kilometrů najezdím za měsíc, tady na to budu mít čtyři dny. Bude to mazec," usmála se Sáblíková, která letos najezdila asi 750 km.

Reklama