Hlavní obsah

Kreuziger mění dres, bude jezdit s Contadorem za tým Saxo Bank-Tinkoff Bank

Cyklista Roman Kreuziger mění dres. Po dvou letech v týmu Astana míří do dánské stáje Saxo Bank-Tinkoff Bank, kde se sejde se Španělem Albertem Contadorem, vítězem nedávné Vuelty. S týmem, jemuž šéfuje bývalý slavný dánský cyklista Bjarne Riis, podepsal tříletý kontrakt. Stáj o tom informovala na svých internetových stránkách.

Foto: Astana cycling team

Roman Kreuziger ještě v dresu Astany. Od příští sezóny bude startovat za tým Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Článek

„Zvažoval jsem všechna pro a proti. Tým mě chtěl už v době, než jsem podepsal do Astany. Ale tenkrát jsme se nedohodli. Teď jsem vybíral asi z pěti nabídek a vzhledem k dalšímu růstu i budoucnosti byl Saxo Bank-Tinkoff Bank nejlepším řešením," řekl Kreuziger.

Šestadvacetiletý cyklista, který bude v neděli startovat v dresu české reprezentace na mistrovství světa v Nizozemsku, se na nové angažmá těší. „Možná nejvíc ve své kariéře," prozradil Kreuziger, jenž už působil v týmech elitního seskupení ProTour Liquigas a Astana. „Saxo Bank-Tinkoff Bank má skvělé závodníky a podepsal další dobré lidi, jako jsou třeba Roche nebo Bennati," dodal Kreuziger.

Těší se i na Contadora. „Párkrát jsme si spolu volali. Po hovorech s ním a Bjarnem (Riisem) jsem si byl jistý, že Saxo Bank-Tinkoff Bank je tou nejlepší volbou. Vím, čeho jsem na kole schopen a tady budu mít šanci vyhrát dost nejrůznějších závodů. Kdo pracoval pod Riisem, zvedl se a byl dobrý. A já po dvou letech potřebuju někoho, kdo mě srovná a uvede na správnou lajnu. Bjarne mi věří, což je pro mě důležité," podotkl český cyklista.

„Roman je typ závodníka, kterého jsme chtěli už před lety. Teď se nám ho podařilo získat a já jsem velmi šťastný. Bez diskuzí zvýší sílu našeho týmu, protože je schopen vyhrávat různé závody: od klasik až po etapáky. A jsem přesvědčen, že má ještě potenciál se zlepšovat," uvedl Riis v tiskové zprávě.

Závodní program budou teprve dolaďovat, ale o jednom má jasno: pojede Tour s Contadorem. „Dohoda je taková, že bych jel Tour na Contadora. Alberto je nejlepší na světě a pro mě bude ctí jet Tour na něj. Tour je jasný cíl týmu a chce tam poslat to nejlepší. Já budu mít dost prostoru v jiných závodech, rozhodně s tím nemám problém."

Reklama