Hlavní obsah

Kulhavý bude pokračovat na horských kolech. Odchod na silnici zatím oddálil

Praha

Dny nejistoty jsou pryč. Vítěz olympijského cross country z Londýna Jaroslav Kulhavý už má jasno o své budoucnosti. Ve čtvrtek podepsal dvouletou smlouvu se stávajícím týmem Specialized Racing.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Kulhavý na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

Znamená to, že bude dál jezdit na horských kolech a myšlenky na silniční cyklistiku zatím odkládá, přestože s jedním silničním týmem s manažerem jednali. Na tiskové konferenci jeho jméno nikdo prozradit nechtěl, ale podle všeho šlo o stáj Omega Pharma-Quick Step, jejímž spolumajitelem je český miliardář Zdeněk Bakala.

„S jedním silničním týmem jsme jednali, ale vše se natahovalo a Jarda už nechtěl dál čekat. Chtěl mít jasno začátkem prosince, protože už v sobotu odjíždí na soustředění na Kanárské ostrovy,“ prozradil manažer Kulhavého Zdeněk Löffelmann.

„Definitivně jsem se rozhodl minulý pátek. Silnice, respektive start na Tour de France, byla vždycky snem, ale musím stát nohama pevně na zemi. Teď mám v plánu další čtyři roky biky, chci vyhrát olympiádu v Riu a není nikde psáno, že pak nemůžu silnici zkusit. Bude mi jednatřicet, což ještě není tolik,“ přiznal Kulhavý.

Finance zůstaly utajeny

S podmínkami nové smlouvy je maximálně spokojen, finanční podmínky však zůstaly utajeny. „Tým mi dal opravdu skvělou nabídku a já jsem rád, jak jsem se nakonec rozhodl,“ dodal Kulhavý.

Když váhal nad oběma nabídkami, silnice ho prý trochu odradila i kvůli nedávným dopingovým aférám Armstronga a dalších. „Celý ten cirkus silnici hodně poškodil, spousta lidí kouká na silničáře skrz prsty. To by mi nebylo moc příjemný. Věřím, že na bikách vyhrávají čistý lidi, což o silnici stoprocentně říct nemůžu,“ přiznal Kulhavý.

Reklama