Hlavní obsah

Tragédie! Kulhavého parťák Stander zahynul po srážce s taxíkem

Praha
Aktualizováno

Velký kamarád a týmový kolega Jaroslava Kulhavého, Jihoafričan Burry Stander, ve čtvrtek tragicky zahynul po srážce s taxíkem při tréninku ve své rodné zemi. Jednomu z nejlepších světových bikerů bylo pětadvacet let.

Foto: Sport.cz

Jihoafričan Burry Stander před českým bikerem Jaroslavem Kulhavým.

Článek

"Proč? Budeš mi chybět, kamaráde", napsal Kulhavý na svém facebookovém profilu. "Nechci o tom ani mluvit. Je to pro mě šok. Nechápu, co se děje. V krátké době tragicky zahynul už druhý člověk, se kterým jsem závodil. Navíc s Burrym jsme toho za dva roky dost zažili," řekl pak český biker pro Sport.cz.

Závodník americké stáje Specialized Racing, s níž před pár dny prodloužil smlouvu i Kulhavý, byl mistrem světa v cross country kategorie do 23 let z roku 2009, na kontě měl několik umístění na stupních ve Světovém poháru včetně třetí příčky z loňského závodu v Novém Městě na Moravě či vítězství v americkém Windhamu. V České republice byl už v roce 2011; startoval na exhibici Pražské schody, kterou vyhrál.

Vloni měl báječnou sezónu okořeněnou pátým místem na olympiádě v Londýně, kde triumfoval právě Kulhavý. Stihl se i oženit, za manželku pojal silniční cyklistku Cherise, která kvůli němu chtěla přejít na horská kola.

Bikový svět v krátké době opustil další výborný závodník. Před necelým měsícem zemřel po srážce s autem ve Španělsku Iňaki Lejaretta.

Reklama