Hlavní obsah

Evans pojede jako přípravu na Tour de France letošní ročník Gira

Melbourne

Australský cyklista Cadel Evans se zúčastní letošního ročníku Gira d'Italia. Šestatřicetiletý jezdec chce závod pojmout především jako přípravu na Tour de France, kde by chtěl zopakovat triumf z roku 2011.

Článek

Evansovi loni znemožnil obhajobu žlutého trikotu na Tour Brit Bradley Wiggins, rodák z města Katherine za ním i kvůli virovému onemocnění skončil s více než čtvrthodinovým odstupem sedmý. V olympijském závodu s hromadným startem skončil Evans 79. a do časovky v Londýně, stejně jako do dalších závodů v závěru roku, kvůli únavě a zdraví ani nenastoupil.

„Moje situace je trochu zvláštní, protože není tolik cyklistů, kteří by podávali lepší výkony s dvěma závody Grand Tour v nohách. V mojí situaci, se všemi těmi závody, o které jsem loni přišel, potřebuji podobný program a jsem s ním spokojený. Tým dá všechno do Tour de France," uvedl Evans v prohlášení stáje BMC.

Na Giru se letos představí i Wiggins a spekuluje se o tom, že jeho stáj Sky bude na Tour de France podporovat jeho krajana Christophera Frooma. Evans si věří na pozici týmového lídra BMC a prohlásil, že média mají ohledně jeho potenciálu „příliš krátkodobou paměť".

Reklama