Hlavní obsah

Štybarovým prvním cyklokrosem bude opět Boonenova charita

Mol

Stejně jako loni zahájí Zdeněk Štybar svou cyklokrosovou část sezóny charitativním závodem "Boonen a přátelé". V sobotu v belgickém Molu se úspěšný český cyklista znovu po téměř roce představí v terénu, v němž sbíral úspěchy před přechodem na silnici.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Zdeněk Štybar

Článek

V exhibičním závodu, v němž víc než o umístění jde o zisk peněz pro tělesně postižené děti, bude Štybar obhajovat loňské vítězství. Jeho největšími soupeři by měli být cyklokrosař Sven Vanthourenhout či bývalý mistr světa do 23 let na horských kolech Jakob Fuglsang.

Charitativní cyklokrosový závod pořádá Štybarův kolega ze silničního týmu Omega Pharma-Quick Step Tom Boonen v rodném Molu od roku 2009.

Štybar se stejně jako v minulé sezoně plánuje zúčastnit několika cyklokrosových závodů v období kolem Vánoc, například by měl absolvovat Světový pohár 26. prosince v Zolderu. Zatím ještě nevyloučil start na mistrovství světa, jež se pojede v únoru v nizozemském Hoogerheide. Dvojnásobný krosový šampion z let 2010 a 2011 ale podmiňuje účast tím, že nenaruší jeho přípravu na jarní klasiky.

Reklama