Hlavní obsah

Čtyřetapovou Czech Cycling Tour pojede řada českých hvězd

Uničov

Takřka kompletní česká špička se představí na startu čtyřdenního etapového závodu Czech Cycling Tour, který začne ve čtvrtek v Uničově. Otevře ho týmová časovka, vítěz bude znám v neděli po dojezdu do Dolan. O dovršení vítězného hattricku po triumfech z let 2010 a 2013 bude v pelotonu usilovat i sedmý muž loňské Tour a člen špičkové stáje Sky Leopold König.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Petr Vakoč (vpředu).

Článek

Závod svým postupem do první kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI) přilákal tým WorldTour (Etixx-Quick Step) a čtyři stáje kategorie ProContinental. "Těším se na celý závod, kvalita stoupá, konkurence je skvělá. Věřím, že se nám vyhnou nepředvídatelné komplikace a že si závodníci užijí skvělý závod," uvedl ředitel závodu Ján Svorada.

V silné konkurenci se vedle Königa, jenž bude hájit barvy reprezentace, představí i další velká jména. Za národní tým pojede i biker Jaroslav Kulhavý, olympijský šampion z Londýna. V sestavě Etixxu-Quick Stepu nechybějí Zdeněk Štybar s Petrem Vakočem, za tým Bora-Argon 18 pojede Jan Bárta. Chybí naopak obhájce loňského prvenství Martin Mortensen z Dánska.

Jasný favorit není

Podle Svorady lze jen těžko hledat jasného favorita. "Nesleduji závody World Tour či Europe Tour tak detailně, abych věděl o aktuální formě všech závodníků. Leo König závod vyhrál dvakrát, určitě bude chtít vyhrát potřetí nebo minimálně na stupně vítězů, nahrává mu k tomu těžká sobotní etapa v Jeseníkách," řekl bývalý přední profesionál.

"Důležité bude ale také mít k ruce silný tým, což je zase výhoda Etixxu, kde jedou krom našich kluků dva zkušení profíci Iljo Keisse, Pieter Serry a dva Kolumbijci s mladým Polákem," doplnil Svorada.

Reklama

Související témata: