Hlavní obsah

Šest cyklistů stáje Giant zranila při tréninku neopatrná řidička

Madrid

Šest cyklistů stáje Giant-Alpecin, mezi nimi Němec John Degenkolb a Francouz Warren Barguil, skončilo na tréninkovém kempu ve Španělsku po kolizi s automobilem v péči lékařů. Vedení týmu uvedlo, že zranění jezdci byli převezeni do dvou nemocnic a všichni se nacházejí ve stabilizovaném stavu.

Foto: Profimedia.cz

John Degenkolb v dresu týmu Giant při posledním ročníku závodu Paříž - Roubaix.

Článek

Degenkolb podle serveru cyclingnews málem přišel o levý ukazováček a lékaři mu při celkové anestezii zašívali rány na rtech, předloktí a stehně. "Moc si toho nepamatuji. Vrátím se. Díky za podporu," uvedl na facebooku vítěz závodů Paříž-Roubaix a Milán-San Remo.

Spolu s Degenkolbem a vítězem dvou etap Vuelty Barguilem, který má údajně zlomené zápěstí, byli zraněni Američan Chad Haga, Švéd Fredrik Ludvigsson, Nizozemec Ramon Sinkeldam a Němec Max Walscheid.

"Celý tým je v šoku, ale na druhou stranu si uvědomujeme, že jsme měli relativně štěstí," uvedl lékař týmu Anko Boelens. "Všichni jsou při vědomí, schopni mluvit a stabilizovaní. Čekáme na nejnovější informace, abychom mohli konzultovat s lékaři v těchto nemocnicích léčbu našich jezdců."

Podle španělských médií k nehodě došlo odpoledne u města Benigembla. Místní záchranná služba uvedla, že auto řídila britská řidička, která přejela do protisměru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.