Hlavní obsah

Cyklista Démare čelil nařčení, že před výhrou v San Remu podváděl

San Remo

Překvapivý vítěz sobotní cyklistické klasiky Arnaud Démare čelil nařčení dvou italských jezdců, že se v průběhu závodu nechal po pádu táhnout autem. Čtyřiadvacetiletý Francouz obvinění popřel a Italům vzkázal, že neumějí prohrávat.

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

Francouzský cyklista Arnaud Démare.

Článek

Démare vyhrál jeden z nejslavnějších závodů historie v hromadném spurtu. Italští cyklisté Matteo Tossato a Eros Capecchi krátce po dojezdu řekli listu Gazzetta dello Sport, že se Francouz po pádu zhruba 33 km před cílem nechal táhnout týmovým vozem a díky tomu se dostal do hry o vítězství.

"Démare nás předjel ve stoupání v rychlosti 80 km/h. Nic takového jsem ještě neviděl. Držel se týmového vozu z pravé strany, je to nechutné," řekl Capecchi ze stáje Astana.

Podle Gazzetty se obvinění Italů dostalo k rozhodčím, ale o údajném incidentu neexistoval žádný obrazový důkaz, takže byl případ odložen.

"Neudělal jsem nic špatného. Máme rozhodčí, takže kdybych provedl něco zakázaného, byl bych diskvalifikován," bránil se Démare. "Italové prostě neumějí prohrávat. Ale je logické, že se jim nelíbí, že čtyřiadvacetiletý Francouz vyhraje jejich závod," dodal člen týmu FDJ po největším úspěchu kariéry.

Reklama