Hlavní obsah

Mistr světa v týmové časovce Peter Velits ukončil kariéru

Bratislava

Jeden z nejlepších slovenských cyklistů, trojnásobný mistr světa v týmové časovce (2012-2014) Peter Velits ukončil ve věku 31 let aktivní kariéru. Informoval o tom slovenský deník Šport.

Foto: Profimedia.cz

Silniční cyklista Peter Velits.

Článek

„Stalo se asi to, co se mělo stát. Dva roky jsem se necítil dobře. Po loňské operaci arterie v noze jsem se nemohl dostat do požadovaného závodnického klidu a výsledkově se prosadit. Trápil jsem se, i když jsem dělal vše, jak do té doby. V průběhu závodu to bylo kritické," uvedl Velits, který v roce 2007 získal titul mistra světa v závodech jednotlivců do 23 let.

Jako první Slovák obsadil na závodech Grand Tour pozici na stupních vítězů v konečném hodnocení. Na španělské Vueltě skončil v roce 2010 na druhé příčce. V posledních třech sezónách byl Velits členem týmu BMC Racing. V minolosti působil také v týmech Omega Pharma-Quick Step, HTC-Columbia, Milram a Wiesenhof. Profesionálním cyklistou je také jeho dvojče Martin Velits.

V profesionální cyklistice vybojoval Peter Velits sedm vítězství, šestkrát startoval na Tour de France. V roce 2012 triumfoval na závodech Kolem Ománu.

Velits se chce nyní věnovat podnikání se sportovním oblečením a  hotelnictví.

Reklama