Hlavní obsah

Skvostná série končí. Sedmnáctkrát v řadě nechyběl na MS, až letos vynechá

Praha

Unikátní série Radomíra Šimůnka končí! Sedmnáctkrát v řadě nechyběl český reprezentant na mistrovství světa v cyklokrosu. Po pádu na tuzemském šampionátu v Hlinsku před dvěma týdny, kdy utrpěl otřes mozku, však při boji světové elity o nadcházejícím víkendu v Lucembursku nebude.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Cyklokrosař Radomír Šimůnek.

Článek

„Mám za sebou spoustu mistrovství světa, ale nebyl jsem stoprocentně připravený a určitě bych nedokázal konkurovat ostatním. Závodění není o tom, že budu mít ve výčtu úspěchů v kariéře počet startů na mistrovství světa. Vždy jsem jel na světový šampionát s touhou uspět. Letos by to nešlo. Člověk musí být přece i soudný," říká třiatřicetiletý závodník, jenž minulý rok domácí šampionát ovládl.

Prvně startoval na mistrovství světa v roce 2000 v kategorii juniorů. „Následně jsem si nominaci vždy vybojoval a jezdil jsem pravidelně. Absence ale jednou musela přijít. Nedělám z toho vědu," krčí rameny Šimůnek.

„Pád na mistrovství republiky byl posledním hřebíčkem do pomyslné rakve. Věděl jsem, že letošní sezóna skončila. Mám teď prostor na jiné životní radosti. Mohu se věnovat rodině. Čekáme s manželkou první dítě, což hodně prožíváme. A třeba mi pauza prospěje do dalších let kariéry," snaží se vše vidět pozitivně Šimůnek.

Reklama