Hlavní obsah

Van Avermaet vyhrál třetí jarní belgickou klasiku

Wevelgem

Olympijský vítěz Greg van Avermaet z Belgie ovládl domácí jednorázový cyklistický závod Gent-Wevelgem, zařazený do seriálu WorldTour. Ve finiši porazil kolegu z úniku krajana Jense Keukeleireho. S třetím místem se po 249 kilometrech musel spokojit slovenský mistr světa Peter Sagan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Van Avermaet vyhrál klasiku Gent-WewelgemVideo: sntv

 
Článek

Van Avermaet potvrdil skvělou formu poté, co v pátek ovládl také závod E3 Harelbeke a před měsícem triumfoval na Omloop Het Nieuwsblad, kde odsunul Sagana na druhé místo. Tyto tři belgické klasiky dokázal v jedné sezóně vyhrát jako teprve druhý cyklista po Nizozemci Janu Raasovi, kterému se to povedlo v roce 1981.

V závěru závodu jel ve vedoucí skupině i Zdeněk Štybar. Po jejím roztrhání se o úspěch pokoušel jeho kolega z týmu Quick-Step Nizozemec Niki Terpstra, který však v trojici se Saganem a Dánem Sörenem Kraghem Andersenem marně stíhal Van Avermaeta a Keukeleireho.

Závodu předcházela minuta ticha za belgického cyklistu Antoina Demoitiého, jenž zemřel při loňském ročníku, když spadl pod kola doprovodného motocyklu.

Gent-Wevelgem (WorldTour) - 249,2 km
1. Van Avermaet (Belg./BMC)5:39:00
2. Keukeleire (Belg./Orica)''
3. Sagan (SR/Bora)-7
4. Terpstra (Niz./Quick-Step)''
5. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo)''
...
52. Štybar (ČR/Quick-Step)-13
Turek (ČR/Israel Cycling Academy)nedokončil

Reklama