Hlavní obsah

Česká golfová federace se rozrostla o devět nových klubů

PRAHA

O devět nových klubů se na sobotní konferenci rozrostla Česká golfová federace (ČGF), která tak sdružuje 132 subjektů. Zájem o golf stále stoupá, v současné době má federace již 38 000 členů. Golfisté mohou hrát na 76 hřištích a ve více než třicítce hal, dalších čtrnáct hřišť se staví.

Článek

"Golf v naší republice stále prožívá bouřlivý rozvoj. Za posledních deset let se ztrojnásobil počet členů naší federace, rostou hřiště a již patříme mezi deset nejvýznamnějších sportů v České republice," prohlásil prezident ČGF Milan Veselý na pražské konferenci, které se jako host zúčastnil i prezident mezinárodní golfové federace David I. Pepper.

Největšími problémy českého golfu jsou podle Veselého pomalá hra a nedodržování pravidel. Z českých greenů se prý vytrácí sportovní chování a důslednost v pravidlech.

Za úspěch považuje vedení ČGF 16. místo Růžičkové

Za historický rok označil loňskou sezónu předseda sportovně-technické komise ČGF Karel Vopička. "Porazili jsme Wales, Skotsko, Irsko a Anglii. Naše hráčky do 18 let vybojovaly na mistrovství Evropy deváté místo, které znamenalo historické umístění českého golfu," poukázal Vopička na úspěch kvarteta Kateřina Růžičková, Jessica Kordová, Emily Curry-Bartoňová a Sandra Jantová. Za úspěch považuje vedení ČGF i 16. místo Růžičkové či 40. pozici Stanislava Matuše na mistrovství Evropy jednotlivců.

Vrcholem letošního roku budou pro české amatérské golfisty světové šampionáty družstev mužů a žen, které se uskuteční v říjnu v Austrálii. Domácími vrcholy budou červnové mistrovství republiky ve hře na jamky v Šilhéřovicích, červencové ME družstev seniorů v Čeladné a mezinárodní mistrovství ČR na rány ve Slavkově (6.-9. srpna).

Na česká hřiště se vrátí i přední profesionální golfisté. V srpnu se na hřišti Ypsilon v Liberci bude hrát jeden z turnajů série Challenge, v příštím roce uspořádá Česko jeden z turnajů prestižní evropské PGA.

Reklama