Hlavní obsah

Juhaniak trénoval na Roztěži

Jan Juhaniak, jediný český zástupce mezi 72 golfisty na Casa Serena Open, trénoval podruhé v dějišti turnaje.

Článek

Před svou premiérou na European Seniors Tour (5. – 7. září na hřišti u Kutné Hory) se Juhaniak seznámil s osmnácti jamkami nového hřiště už v červenci. V sobotu zajel na Roztěž znovu, díky dalšímu pozvání paní Maureen Chang z Casa Serena Golf. Společnost mu tentokrát dělal syn Filip, přední český amatérský hráč, chystající se pracovat pro svého otce na turnaji jako caddie.

Kvůli špatnému počasí byl Juhaniak schopen odehrát jen čtrnáct jamek, ale přesto si trénink pochvaloval. „Jsem rád, že jsem zažil zase úplně jiné podmínky. Napoprvé bylo vedro a bezvětří, teď zase chladno, vítr a déšť. Poznal jsem hřiště z odlišné stránky, všiml jsem si například dalších bunkerů a také jsem patoval na lepších greenech než minule, kdy byly zapískovány. Hřiště není vůbec jednoduché, ani když panuje ideální počasí. Tentokrát to byla ve větru těžká výzva. Bohužel jsem musel kvůli sílícímu dešti skončit předčasně, ale téhle zkušenosti rozhodně nelituji,“ řekl majitel sponzorské pozvánky na turnaj o celkovou dotaci 600 000 eur.

Do 24. srpna se Juhaniak jako teaching pro bude věnovat ještě svým klientům v GC Praha, než začne finální fázi přípravy na Casa Serena Open.  Ještě před Seniors European Tour se 29. – 31. srpna zúčastní turnaje National Pro – Am v rámci Czech PGA Tour na Mnichu, kde obhajuje titul. A pak už ho čeká turnaj na Roztěži mezi evropskými hvězdami. „Ti hráči prožili jedinečné kariéry, mají nesrovnatelné zkušenosti, ale budu bojovat,“ slibuje Jan Juhaniak.

Reklama