Hlavní obsah

Finále Extraligy 2008 ovládl tým mužů z Čechie a v ženách Erpet a Ostrava

LIBEREC

Finále letošního ročníku Extraligy pod záštitou České golfové federace se konalo na Ypsilon GC Liberec. Sice v málem zimním počasí, ale na skvěle připraveném hřišti.

Článek

V sobotu se nejprve rozhodlo o postupujících do Extraligy 2009. Mezi ženami si postup vybojovala družstva GC Hradec Králové a GC Austerlitz. V mužích byly úspěšné týmy GC Karlštejn a GK Líšnice.

Neděle připravila pro hráče velmi mrazivé počasí. I přesto však byly na výtečně připraveném hřišti vidět vynikající souboje. O třetí místo se v kategorii žen utkaly Royal GC Mariánské Lázně a CK Čechie. Úspěšnější byl tým z Mariánských Lázní, který porazil pražské družstvo 3,5 – 1,5 a z Liberce si odváží třetí místo.

Muži měli souboj o bronz mnohem jednoznačnější. Park GC TJ Mittal Ostrava potvrdil roli favorita a porazil GC Erpet Praha 6,5 – 2,5. Bronz tak patří ostravskému týmu.

Po loňském druhém místě letos vítězství

Mužské finále postavilo proti sobě hráče GK Čechie a GC Karlovy Vary. V dopoledních čtyřhrách si překvapivě lépe vedl západočeský tým a vedl 2 – 1. Zkušenost hráčů GK Čechie se však nakonec projevila v odpoledních singlech. Vyhráli čtyři z šesti zápasů a celkově 6 – 3. Po loňském druhém místě se letos mohli radovat z  prvenství.

Nejdramatičtější byl finálový zápas žen. I přesto, že GC Erpet Praha vedl po ranních čtyřhrách 2 – 0 tým, PGCM Ostrava se vzdát nechtěl. V singlech si ostravské hráčky připsaly dva body a poslední zápas skončil remízou. O titulu tedy bylo nutno rozhodnout v následném play-off.

Ani po dvou jamkách však jasno o vítězi nebylo a hřiště se pohroužilo do tmy. V této nenadálé situaci soutěžní výbor rozhodl o tom, že tituly Mistryň Extraligy budou patřit oběma týmům – PCGM Ostrava i GC Erpet Praha.

Výsledky muži:
1. GK Čechie Praha
2. GC Karlovy Vary
3. PGCM Ostrava
4. GC Erpet Praha
Výsledky ženy:
1. PGCM Ostrava
1. GC Erpet Praha
3. Royal GC Mariánské Lázně
4. GK Čechie
Postupující do Extraligy 2009:
Muži: GC Karlštejn a GK Líšnice
Ženy: GC Hradec Králové a GC Austerlitz

Reklama

Související témata: