Hlavní obsah

Sezóna 2009 konečně na papíře

Po dlouhém čekání je na světě kalendář PGA Tour 2009. Co se termínů i dotací týče, zdá se, že americký golf aspoň v hlavní sezóně odolává globální krizi.

Článek

Sezóna začne tradičně turnajem vítězů z roku 2008: Mercedes Championship na Havaji startuje 9. ledna. Zatím jsou naplánovány turnaje hlavní sezóny, tedy do Tour Championship, který uzavře play-off.

Je pouze otázkou, zda mezi Tour Championship a předchozím BMW Championship bude týdenní pauza, nebo zda na sebe turnaje plynule navážou. Podle toho Tour Championship začne buď 17. září, nebo až 24. září.

Svá místa v kalendáři si prohodily FBR Open (letos od 29. ledna) a Buick Invitational (od 5. února). Turnaj CA Championship na Doralu se bude hrát o dva týdny dříve (od 12. března), takže mezi ním a předchozím WGC-Accenture Match Play Championship bude jen týdenní přestávka. Na konec března se dostal Arnold Palmer Invitational.

Až po Masters se bude hrát v New Orleans a největší změnou je posun Texas Open z října a tedy vedlejší sezóny na květen, místo zrušeného AT&T Classic. Proti termínu Czech Golf Open (od 30. července) se na PGA Tour uskuteční Buick Open v Michiganu.

Termíny turnajů tzv. Podzimní série mají být zveřejněny později, což nahrává domněnkám, že zde jsou s dotacemi a zajištěním problémy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.