Hlavní obsah

Stenson přišel o hodně peněz

Jedním z tisíců lidí, kteří kvůli průšvihu investorské firmy přišli v poslední době o velké jmění, je také švédský golfista Henrik Stenson. „Nebyly to všechny moje peníze, ale šlo o vekou část mých úspor a investic,“ přiznal Stenson, který se svezl s pádem Stanford Financial Bank. Její majitel Allen Stanford byl obviněn z defraudace osmi miliard dolarů.

Článek

Stenson, světový hráč číslo 6, podepsal smlouvu se Stanfordem loni v červnu. Ve stejnou dobu zároveň přesunul značnou část svého jmění na konta problematické banky.

Hráč to přiznal nyní při World Match Play v Arizoně, kde prohrál v prvním kole. Není divu, že se vítěz turnaje z roku 2007 na golf těžko soustředil.

„V minulých dnech jsem v souvislosti se Stanfordem slyšel mnoho zajímavých příběhů,“ dodal k tomu Trevor Immelman, podle něhož mělo své peníze ve Stanfordu hodně golfistů.

Jelikož součástí některých smluv byla klauzule, podle níž hráči část sponzorských peněz od Stanfordu měli vkládat zpět do investičních fondů banky, mohu mít trable také Vijay Singh, Camilo Villegas či Morgan Pressel.

Tato trojice byla sponzorována právě Stanfordem a dělala mu publicitu v reklamách. Stanford byl také hlavním sponzorem červnového turnaje PGA Tour v Memphisu.

Reklama