Hlavní obsah

Se stresem k titulu

Překvapivého vítěze, který si prožil složité peripetie, a také super rychlý golf přineslo finále European Open v London Clubu v anglickém Kentu.

Článek

Devětatřicetiletý Francouz Christian Cévaër, který zvítězil s výsledkem 7 pod par (67–70–70–74) o ránu nad trojicí Gary Orr, Alvaro Quiros a Steve Webster, nastupoval do turnaje po dvoutýdenním zánětu střeva.

„Trpěl jsem až do čtvrtka a pak jsem stejně hrál v bolestech,“ řekl dosud 449. hráč světového žebříčku k nemoci, která prý byla stresového původu.

Francouzova manželka, která v minulosti prodělala tři potraty, čeká do měsíce narození druhého dítěte a hráč je ke všemu ve sporu se svou manažerskou agenturou.

Cévaër přesto vyhrál svůj první turnaj na European Tour od Spanish Open 2004. Tím, že nyní má kartu na tour až do konce roku 2014, ale může jeho stres trochu polevit…

Žádné nervy neměl ve finále turnaje Pablo Larrazabal. Španěl vycházel na hřiště jako první a sám, takže osmnáct jamek zvládl za 122 minut a 71 ran.

Před startem se vsadil s Jihoafričanem Antonem Haigem, že to stihne za dvě a čtvrt hodiny a v 70 úderech. Loňský nováček roku ale neprohrál, protože to byla tuplovaná sázka poté, co uhodl vítězství Barcelony ve finále Ligy mistrů nad Manchesterem.

Reklama