Hlavní obsah

Čeladná podepsala na deset let

I když turnaj Moravia Silesia Open v Čeladné byl ohrožen, v úterý jeho noví zástupci oznámili podpis smlouvy s European Tour na deset let.

Foto: Prague City Golf Club

Ilustrační foto

Článek

„Společnost Altamira, která vlastnila práva na pořádání podniku, nás požádala o pomoc, ovšem my jsme zjistili, že není možno do této společnosti vstoupit a garantovat splnění náročných požadavků ze strany evropské PGA," řekl Stanislav Pros, prezident pořádajícího Prosper Golf Resortu Čeladná a spolumajitel společnosti Quirit Alfa, která převzala licenci na pořádání turnaje.

Pros společně s Alešem Buksou, se kterým společnost vlastní, investoval k záchraně Moravia Silesia Open podle svých slov 100 miliónů korun.

„Rozhodli jsme se zahájit jednání přímo s organizátorem celého seriálu a výsledkem je smlouva, která nám garantuje pořádání turnaje European Tour na deset let v Česku, ale také na Slovensku a k tomu navíc smlouva na pořádání Ladies European Tour,“ dodal Pros ke změně promotéra.

Jména budou známa po British Open

Příští rok se má kromě Moravia Silesia Open konat také turnaj Ladies European Tour na hřišti slovenského klubu Tále a v roce 2011 tam má zavítat i mužská European Tour.

Moravia Silesia Open, které začíná 30. července, má zatím potvrzen start Španěla Miguela Ángela Jimenéze, českého rodáka Alexe Čejky nebo Francouze Thomase Leveta, účastníka Ryder Cupu. Detailní jmenné obsazení turnaje má být známo po British Open.

“Věřím, že se největším favoritům nebude na ostrovech příliš dařit, neprojdou cutem do finálových kol a přijedou si spravit chuť na náš turnaj,“ řekl předseda představenstva Quirit Alfa a generální ředitel čeladenského resortu Stephen Flanagan.

Stanislav Pros představil také dlouhodobou vizi turnaje. „Musíme respektovat celosvětovou krizi a skutečnost, že s velkolepými projekty je potřeba chvíli počkat. Dva, tři roky bychom chtěli udržet turnaj v podobné rovině jako letos. Pak se teprve ukáže, jak vysoké cíle jsme schopni si dát," uvedl Pros.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články