Hlavní obsah

Vede Goya, Čejka i domácí tonou

European Tour se vrátila do Česka s plnou parádou, ale dobrý golf se na úvod Moravia Silesia Open týkal až na jednu výjimku jen zahraničních hráčů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka

Článek

Rekord hřiště v Čeladné, jež tvoří sedmnáct jamek Old Course a závěrečná z New Course, vytvořil Argentinec Tano Goya, který hrál 65 ran (-7). Zahrál eagle na pětiparové panáctce, šest birdie a jediné bogey.

O ránu zpět je na 66 anglické duo Steve Webster a John Bickerton – oba se dopustili jediného bogey. O čtvrté místo se dělí Francouz Francois Dela­montagne, Nizozemec Robert-Jan Derksen a Španěl Ignacio Garrido (všichni 67).

Nejsledovanější hráč turnaje Alex Čejka vstoupil na domácí soutěžní půdu po dvanácti letech špatným krokem. Celkově hrál 75 ran (+3), když začal double bogey na pětiparu a na čtyřparové dvojce měl bogey. Jediné birdie předvedl na čtyřparové pětce a první devítku uzavřel dalším bogey. Druhých devět jamek měl už jen pary.

„Nepatoval jsem dobře, nic mi tam nespadlo. Hřiště dobré, greeny dobré, počasí dobré, jen já jsem byl špatný,“ řekl Čejka, který zahrál 35 patů, když pouze při birdie měl jednopat z 1,5 metru. „Zítra musím zabrat a hrát pod par. Cut odhaduji na par nebo +1,“ dodal Čejka, který nakonec hrál svými holemi, jež mu po průtazích přišly ve středu večer.

Španěl Miguel Ángel Jiménez hrál 71, stejně jako Angličan Chris Wood.

Celkem padly čtyři eagly, všechny na pětiparech. Opačným rekordem je 10 ran Roberta Schovánka na pětiparové jedničce.

Waterloo domácích zachraňoval v podvečer mladý amatér: sedmnáctiletý David Procházka zahrál 74 (+2) a z české šestnáctky je nejlepší! A další? Lébl, Skopový a Tintěra 76, Matuš a Nový 77, Juhaniak, Nič, Ryba a Pospíšil 78, Janda a Lizánek 79, Němeček 80, Schovánek 82, Štryncl 89.

Golfový turnaj Moravia Silesia Open v Čeladné (par 72, dotace 2 milióny eur) - první den:
1. Goya (Arg.) 65, 2. Bickerton, Webster (oba Brit.) oba 66, 4. Delamontagne (Fr.), Derksen (Dán.), Garrido (Šp.) všichni 67, ...76. Procházka 74, 92. Korda (oba ČR), Čejka (Něm.) oba 75, 105. Lébl, Skopový, Tiňtěra všichni 76, 116. Matuš, Nový oba 77, 127. Juhaniak, Nič, Pospíšil, Ryba všichni 78, 136. Janda, Lizánek oba 79, 146. Němeček 80, 150. Schovánek 82, Štryncl (všichni ČR) 89.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články