Hlavní obsah

Daly: přísně tajné zveřejněno

Díky reality show Johna Dalyho, kterou začíná dnes opět vysílat Golf Channel, vyšly najevo dosud utajované spisy PGA Tour o nejproblémovějším profesionálovi současnosti. A že je to zajímavé čtení!

Článek

PGA Tour nařídila Dalymu SEDMKRÁT, aby podstoupil protialkoholní léčení, PĚTKRÁT ho za nepřístojné chování suspendovala (jednou kvůi tomu, že při pro-am odpaloval míče z plechovky od piva) a ŠESTKRÁT mu dala podmíněný trest.

JEDENÁCTKRÁT se Dalyho chování podle tour neslučovalo s profesionalismem a JEDENADVACETKRÁT tour ve svých záznamech konstatovala, že Američan se při turnaji nesnažil na sto procent.

Daly zaplatil na pokutách skoro 100 000 dolarů. Jeho spis u tour má ČTYŘI STA PADESÁT ŠEST stránek. A to končí v říjnu 2008. Tour své záznamy ani tresty nikdy nezveřejňuje, ale díky Dalyho show to nyní vyšlo najevo, protože spisy byly v jedné hráčově kauze postoupeny soudu.

Třiačtyřicetiletý Daly, dvojnásobný vítěz majorů, nevyhrál na tour od Buick Invitational 2004 a poslední čtyři sezony nemá hrací kartu, takže musí spoléhat jen na sponzorské pozvánky. Před rokem podstoupil operaci žaludku, aby mohl zhubnout (přes 50 kilogramů) a nyní začíná Golf Channel vysílat druhou sérii jeho reality show s názvem Being John Daly.

První disciplinární akci proti Dalymu podnikla tour už v dubnu 1991, kdy profesionál při pro-am nadával spoluhráči. Stalo se v Hattiesburgu ve státě Mississippi (jak je ten svět malý - v lednu v tomto městě pobýval na léčení Tiger Woods), a to čtyři měsíce předtím, než Daly vyhrál PGA Championship jako svůj první major.

Poslední akcí byl šestiměsíční distanc platný od října 2008, kdy byl Daly po návštěvě restaurace Hooters (bývala jeho sponzorem) ve Winston-Salem v Severní Karolíně nalezen v "intoxikovaném stavu", odmítl lékařskou pomoc a noc strávil ve vězení. Tour mu zároveň dala pokutu 10 000 dolarů a nařídila protialkoholní léčení.

A co se stalo v mezidobí? Zdemolování pokoje v hotelu Sawgrass Marriott pod vlivem alkoholu při Players Championship 1997 a z toho plynoucí pokuta 5 000 dolarů a náhrada škody 1 500 dolarů. Nespočet odstoupení z turnajů, zmeškané startovní časy nebo výsledky nad 80 ran.

Mezi případy, kdy se Daly na hřišti nesnažil, jak by měl, patřilo zahrání 18 ran na pětiparu při turnaji Bay Hill Invitational, kde opakovaně posílal míče do vody, nebo při US Open 1999 v Pinehurstu, kdy patrem trefil ještě se pohybující míč.

Největší jednorázovou pokutu, 30 000 dolarů, dostal Daly za to, že odpaloval míče přes hlavy diváků sedících na nekryté tribuně při ukázkové lekci během Fred Meyer Challenge v Portlandu roku 1993. Tour evidentně vyděsila možnost, že by byl nějaký divák zasažen míčem a z toho vyplývající požadavky na náhradu škod.

Reklama