Hlavní obsah

Woods dostává ve světě pořádně za uši

Nadšení z návratu Tigera Woodse ke golfu na dubnovém Masters vůbec nesdílí neamerický a zvláště britský tisk. Tamější široce čtená a citovaná média se obula do světové jedničky nebývalou a často až hyperbolickou silou. Vždyť se to dnes už může, ne?

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Jako když přehrada otevře stavidla. Tak prudce reagovala především britská média na Woodsem ohlášený návrat.

Světové jedničce se široce vyčítají hlavně dvě skutečnosti. Podle některých názorů svým návratem právě v Augustě ničí Masters, jehož podstata nyní ve srovnání s Woodsem bledne. Dále médiím vadí hráčovo divadlo z 19. února před televizními kamerami a Woodsova slova o tom, že neví, kdy se vrátí ke golfu, ale že doufá, že to bude letos...

"Všechno to byla jedna velká lež. Woods by nepoznal pravdu, kdyby byla zabalená do polyueretanového obalu a měla na sobě logo Nike. Zajímalo by ho pouze, jakou jí může dát rotaci," napsal na svých stránkách sloupkař listu Daily Telegraph.

"Jak může Woods dopustit, že se Augusta kvůli němu změní v cirkus? Copak jeho ješitnost nezná mezí?" Tak se zase ptá glosátor tvrdého bulváru Daily Mirror.

Britský Daily Mail má tak jako mnozí jiní o Woodsovu výběru Augusty jako místa návratu jasno. "Všechny ty webové stránky ze šoubyznysu, které pitvaly Woodsův život v posledních měsících, mají větší šanci dostat audienci v Bílém domě než vstupenku na Masters."

Komentátor amerického Sports Illustrated si myslí, že by Woods udělal raději rozhovor o jedné ze svých milenek pro bulvární stránku TMZ.com (o většině afér reportovala jako první), než by vynechal milované Masters. "Kdyby tak učinil a nehrál, zemřel by kus jeho samého," zaznělo v televizi CBS.

Kanadský Toronto Star ale našel jiný důvod, proč se Woods vrací zrovna na Masters. "Tady je tedy význam jeho slov o tom, že bude bojovat s pokušeními! Vrací se ke golfu v klubu, který zakazuje vstup do svých řad ženám!"

Reklama