Hlavní obsah

Mickelson neprošel cutem, golfovou jedničkou bude dál Woods

FORT WORTH

Americký golfista Tiger Woods zůstane světovou jedničkou i v příštím týdnu. Jeho krajan Phil Mickelson, který ho mohl z prvního místa žebříčku sesadit v případě vítězství ve Fort Worthu, turnaj zcela pokazil a neprošel ani cutem do finálových kol.

Článek

Woods, jenž kraluje pořadí nejlepších golfistů nepřetržitě už pět let, si dopřává pauzu kvůli potížím s krční páteří. Na okruh PGA se vrátí příští týden v americkém Dublinu.

Mickelson útok na pozici světové jedničky nezvládl. V prvním kole zahrál jeden úder nad par, v pátek dokonce tři nad par a víkendové boje budou bez něj. Fanoušci ho tak neuvidí v růžovém oblečení, které by měla v závěru turnaje v rámci boje proti rakovině prsu mít většina hráčů i funkcionářů.

"I když nebudu hrát, růžovou si obléknu," uvedl před odjezdem domů do San Diega Mickelson, jehož matka i manželka v nedávné minulosti onemocněly touto zákeřnou chorobou.

V čele turnaje s dotací 6,2 miliónu dolarů je Američan Bryce Molder, který v pátek zahrál nejlepší kolo v kariéře, když hřiště obešel na 62 ran, tedy osm pod par.

Reklama

Související témata: