Hlavní obsah

Nicklausovo víno může téct

Mezi osobnosti golfu, které propůjčily své jméno vínu, se zařadil také Jack Nicklaus. V pravý čas. Nejúspěšnější hráč historie hostí tento týden tradiční turnaj Memorial a má hodně důvodů k otevření láhve.

Článek

Cabernet Sauvignon (cena 35 dolarů) a červená rezervní směska ve stylu Bordeaux (43 dolarů), obojí ročník 2007 z kalifornského Napa Valley - to jsou nová vína na trhu s garancí značky Terlato Wines a s podpisem Jacka Nicklause. Sedmdesátiletý "Zlatý medvěd" si před čtvrtečním startem svého turnaje PGA Tour v Ohiu může radostně připít.

Startuje tu totiž šest hráčů z top 10 světového žebříčku včetně obou nejsilnějších vah, po zranění se vracejícího Tigera Woodse a Phila Mickelsona, který před necelým týdnem na Colonialu, když měl šanci stát se jedničkou, neprošel cutem. Tentokrát Mickelson musí vyhrát a obhájce titulu Woods nesmí skončit v top čtyřce, aby došlo ke střídání stráží.

Nicklaus získal oba těžké kalibry také pro středeční Skins Game, které loni vyhrál právě Woods. Ten ale narozdíl od minulého roku nebude hrát s Nicklausem. Hostitel se dal dohromady se svým oblíbencem Mickelsonem, jemuž nyní fandí očividně víc než problémovému Tigerovi, kterému loni předával pohár (na snímku).

Na dálku se Nicklaus může smát European Tour, která ve stejném termínu sice hraje Celtic Manor Wales Open na hřišti, kde se v říjnu bude konat Ryder Cup, ale bez většiny předpokládaných účastníků klání mezi Evropou a USA. Kapitán Colin Montgomerie, ač hráče žádal o účast, nyní ve Walesu uvidí jen Lukea Donalda a Martina Kaymera. Třeba Rory McIlroy hraje na Memorialu a další si dali volno.

A poslední, nikoli však nejmenší důvod Nicklausovy radosti? V Muirfield Village, dějišti Memorialu, se v roce 2013 bude hrát Presidents Cup, což prosáklo na veřejnost ještě před oficiálním oznámením. Muirfield Village hostila také Ryder Cup 1987 a Solheim Cup 1998, takže nyní dosáhne na výjimečnou trojkorunu.

Golf na Memorial Tournament, kde se do omezeného startovního pole dostal také Alex Čejka, vysílá v přímých přenosech ČT 4 Sport, ve čtvrtek 3. června od 21.20, v pátek od 22.00, v sobotu od 21.00 a v neděli od 20.30.

Reklama