Hlavní obsah

Čejka skvělý také v Evropě

Týden po osmém místě na US Open hrál Alex Čejka skvělý golf i na European Tour. Při BMW International Open u Mnichova se dělil o třetí místo, dva rány za vítězným Davidem Horseym.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka

Článek

V Eichenriedu předvedl Čejka konzistentní golf, když po úvodních 71 (-1) zahrál třikrát 67 a celkově 16 pod par. Lepší byli pouze Horsey (-18), někdejší vítěz Challenge Tour, pro kterého je to první velký evropský titul, a další Angličan Ross Fisher (-17).

Důležité bylo, že obě víkendová kola absolvoval Čejka bez bogey. A to ještě několik patů zůstalo těsně neproměněných.

"Byl to skvělý týden, tentokrát mi návrat do Německa vyšel," pochvaloval si Čejka, jinak člen PGA Tour, který loni v Eichenriedu neprošel cutem o jednu ránu. "Opět jsem viděl své přátele a známé, hrál dobrý golf, a to mi dává sebedůvěru před dalšími turnaji v USA."

Od čtvrtka čeká Čejku turnaj AT&T National v Pensylvánii, mj. za účasti Tigera Woodse.

Dvěma umístěními v top ten na European Tour, kam se počítá i US Open, si Čejka pojistil eventuální kartu na příští rok. Na americké tour mu k ní chybí ještě zhruba dvě stě tisíc dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.